台湾カステラ

中日新聞を読んで知ったのだが タピオカに次ぐスィーツのトレンドは「台湾カステラ」なのだそうだ。日本のカステラとは大分違ってソフトでプルプルしていて口の中でシュワっと溶けるらしい。

スィーツにはやりがあるのは良いことだ。経済が回るし 食べた人はそんなに高くない出費で満足を得られる。

私自身は流行を追う情熱はなく、タピオカドリンクも飲んだことはないのだが、次々と現れる流行を知るのは面白い。

 

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Taiwanese castella

Reading the Chunichi newspaper, I have known Taiwanese castella has become a new trend, next to Tapioca drink.  It is quite different from Japanese Castella.  It is more like a chiffon cake: soft, springy, and easily melt in your mouth. 

I think it is a good phenomenon.  Because

  1. It improves the economic
  2. It gives people the feeling of contentment with not so expensive expenses.

I wonder who is the first one to make such a sweet as the trend. As I am not so ambitious to catch up with the vogue, I have not tried even Tapioca drink yet. But it is fun to know such trend.

 

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